Hoger in Google komen met een SEO expert | FANN. ONLINE
Close

Hoger in Google

Verbeter je organische posities

Succesvol aan de slag met SEO

Wil je hoger komen in Google dan is het van belang om op basis van kennis te werk te gaan. We gaan onderzoeken waar jouw potentiële klant op zoekt, hoe goed deze zoekwoorden verwerkt zijn op je website, maar ook hoe het linkprofiel van jouw website eruit ziet. Wil je hoger in Google komen, dan is het namelijk belangrijk om in kaart te brengen hoe autoritair jij bent voor de zoekmachine. Hoeveel backlinks er naar jouw domein verwijzen, op welke manier en van welke kwaliteit. Klinkt dit ingewikkeld? FANN. ONLINE doet het graag voor je!

Maak een afspraak

Snel naar de top van Google?

Maak een afspraak
SEO

Wat is een backlink?

Ik leg je in deze blog op een simpele manier uit wat backlinks zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je deze gebruikt om je organische posities in Google te verbeteren.

SEO

Waarom een SEO analyse?

Meestal krijg je dan een rapportage van allerlei zaken die je kunt verbeteren aan je website, maar dan weet je nog niet hoe je dit uit gaat voeren. Kies daarom voor een partner die een SEO analyse maakt en de vervolgstappen oppakt.

SEA

Je SEA en SEO strategie combineren

Adverteren in de zoekmachine is natuurlijk een andere tak van sport van zoekmachine optimalisatie. Toch komt SEA goed van pas wanneer je organische posities wil verbeteren. Waarom? Dat ga ik je vertellen!

IMG_1532

Hoe kom ik hoger in Google

Dit is zo’n beetje de levensvraag van alle ondernemers. Het algoritme van Google is natuurlijk geheim dus hoger komen in Google zal altijd een zoektocht blijven. Wat we wél weten is dat een goede SEO strategie bijdraagt aan sterke posities. Je zult er eerst achter moeten komen wat relevante zoekwoorden zijn voor jouw website. Zodra we dit in beeld hebben, gaan we deze logisch verwerken in de menustructuur en richten we voor alle zoektermen een bijbehorende pagina in, zowel technisch als qua content.

Hoger komen in Google met linkbuilding

Bovenstaand heet ook wel On Page SEO. Dit zijn alle onderdelen die je op je eigen website kunt optimaliseren om ervoor te zorgen dat Google jouw website zo goed mogelijk kan lezen en relevanter vindt dan die van de concurrent. Je zult hiermee al wat hoger in Google komen, maar uiteindelijk zal de website die het Off Page ook goed doet, altijd winnen. Off Page SEO heet ook wel linkbuilding.

Starten met linkbuilding

We gaan het linkprofiel van je website positief beïnvloeden door sterke websites te laten linken naar je website. Vooraf maken we een linkprofiel analyse en een vergelijking met concurrenten die hoger in Google staan. Met deze kennis weten we goed waar de verbeterpunten zitten. Dit zit niet alleen in aantallen, maar ook in de kwaliteit van backlinks en de verhouding van de anchorteksten en URLs die hierin verwerkt zijn.

 

Resultaten meten en bijstellen

Vanaf het moment dat we aan de optimalisaties gaan werken, zullen we de posities van de zoekwoorden meten. Hierdoor zien we precies wat onze aanpassingen telkens doen om hoger in Google te komen. Je zult zien dat met On Page aanpassingen de eerste posities gewonnen worden, maar uiteindelijk wil je verschil zien in bezoekersaantallen en conversies. Dat gebeurt alleen in de top. Hoe hoger in Google we moeten concurreren, hoe lastiger en hoe belangrijker dat we vanuit een strategie werken. In theorie is alles mogelijk, maar in de praktijk werken we vaak met een budget. Ik zorg er daarom voor dat we vooraf een realistisch beeld hebben voor welke zoekwoorden een toppositie haalbaar is.

IMG_1364 (2)

Even sparren of direct samenwerken?

Heb je een uitdaging voor FANN. ONLINE? Neem contact op en we spreken elkaar snel!