Je website optimaliseren met een SEO expert | FANN. ONLINE
Close

Website optimaliseren

Word online succesvol

Zorg voor een efficiënte SEO strategie

Zelf je website optimaliseren wil nog wel eens voor problemen zorgen. In eerste instantie moet je heel wat kennis op doen en vervolgens kost het ook nog veel tijd om dit in de praktijk te brengen. Website zoekmachine optimalisatie kun je daarom beter uitbesteden een FANN. ONLINE! Ik voer alle SEO werkzaamheden van A tot Z voor je uit. Benieuwd welke dat allemaal zijn? Dat lees je verderop!

Maak een afspraak

Snel naar de top van Google?

Maak een afspraak
SEO

Kies de juiste SEO specialist

Er zitten heel wat haken en ogen aan zoekmachine optimalisatie, dus een professionele SEO specialist is een goede investering mocht je hiermee aan de slag willen gaan!

Personal

Hiephoi: één jaar FANN. ONLINE!

Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat ik me inschreef bij de KvK, dus het is tijd voor een terugblik. Een jaar vol turbulentie, maar vooral hoogtepunten!

SEO

Wat is een backlink?

Ik leg je in deze blog op een simpele manier uit wat backlinks zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je deze gebruikt om je organische posities in Google te verbeteren.

IMG_1532

Website zoekmachine optimalisatie

Voor een goede SEO strategie is het belangrijk dat je begint met je website optimaliseren. Daarnaast willen we natuurlijk wel dat de gebruiksvriendelijkheid van de website op peil blijft. Uiteindelijk wil je niet alleen meer bezoekers naar je website, maar ook dat deze bezoekers converteren. Ze moeten op de instappagina snel vinden waar ze een zoekopdracht voor ingevoerd hebben.

 

Op die manier zorg je dat je bouncepercentage laag blijft, want ook een rol speelt in de positie die Google je geeft. Naast dat je bezoekers goed begrijpen waar je pagina om gaat, ga je via website zoekmachine optimalisatie zorgen dat Google dat ook snapt. Hoe beter de zoekmachine jouw website kan ‘lezen’, hoe relevanter je bent voor een sterke positie op het desbetreffende zoekwoord.

Werkzaamheden voor een efficiënte optimalisatie

We gaan dus in eerste instantie in kaart brengen welke zoekwoorden relevant zijn voor je. Vervolgens gaan we deze zowel technisch als in de content correct verwerken op je website. Belangrijk hierbij is dat er SEO teksten geschreven en geplaatst worden. Dit kun je zelf oppakken, maar je kunt dit ook uit laten voeren door FANN. ONLINE. Wel zo handig!

On Page optimalisaties

Bovenstaande werkzaamheden worden ook wel On Page optimalisaties genoemd. Vanaf de start van het website zoekmachine optimalisatie traject zullen we de posities van de zoekwoorden meten. Hierdoor krijgen we goed in beeld in hoeverre Google de website al waardeert en voor welke zoekterm. Sommige zoekwoorden zullen misschien al een toppositie behalen, andere kunnen nog een aardige boost gebruiken. De volgende stap om je website te optimaliseren is Off Page SEO, ofwel linkbuilding.

 

100% optimaliseren met linkbuilding

De naam linkbuilding zegt het eigenlijk al, we gaan linkjes bouwen naar jouw website: relevante websites die linken naar jouw website, waardoor we aan Google laten zien dat we autoritair zijn. Klinkt simpel? Dat is het zeker niet! Google wil eigenlijk dat deze backlinks organisch geplaatst worden, dus niet commercieel gestuurd. Dat laatste is precies wat we met linkbuilding doen, dus het is belangrijk dat dit zo natuurlijk mogelijk gebeurt. Het gaat er bij website optimalisatie niet zozeer om wie ‘de meeste’ backlinks ontvangt, maar vaak nog belangrijker is de kwaliteit en de verhoudingen. Het is daarom belangrijk om vanuit een strategie te werken en vooraf te analyseren hoe het linkprofiel er op dat moment uitziet. Op die manier gaan we direct op de juiste manier sturen, anders kan het zelfs zijn dat je goedbedoelde website zoekmachine optimalisaties zorgen voor slechtere posities!

 

Je website optimaliseren voor SEO

Theoretisch gezien zijn organische posities gratis, maar in de praktijk wordt voor een toppositie eigenlijk altijd betaald. Je website optimaliseren met de On Page werkzaamheden is één ding, maar vaak is vervolgens dus ook linkbuilding nodig. Voor die eerste worden eenmalig kosten berekend, maar voor de tweede moet je met een structurele investering rekening houden. Een natuurlijk linkprofiel krijgt er namelijk niet in één keer veel backlinks bij, maar dit groeit geleidelijk aan. Daarnaast staan je concurrenten waarschijnlijk niet stil, dus om hen te evenaren staat linkbuilding eigenlijk altijd op de agenda. Bij FANN. ONLINE werken we daarom met een maandbudget, maar let op: je zit nergens aan vast en kunt maandelijks opzeggen.

 

Even sparren of direct samenwerken?

Heb je een uitdaging voor FANN. ONLINE? Neem contact op en we spreken elkaar snel!