Vervolgstappen met Google zoektermen
Zodra we de relevantste zoektermen compleet hebben, is het belangrijk dat deze gestructureerd op de website verwerkt worden. Net zoals menselijke bezoekers de content op je website doornemen, doet Google dat ook. Het is dus belangrijk dat deze zoekmachine zo goed mogelijk door heeft waar elke pagina over gaat. Om de Google zoektermen op een SEO vriendelijke manier te verwerken, ga ik aan de slag met het volgende:
- vanuit het onderzoek ga ik bekijken welke zoektermen gecombineerd kunnen worden op één pagina. Op de pagina die je nu aan het lezen bent, zijn bijvoorbeeld de zoektermen ‘zoektermen’, ‘zoektermen Google’ en ‘Google zoektermen’ verwerkt. Misschien had je het door, misschien niet ;).
- zodra ik in beeld heb welke pagina’s ik allemaal wil verwerken op de website inclusief de Google zoektermen die elke pagina gaat bevatten, ga ik bepalen welke pagina waar komt te staan. Dit heet een menustructuur. Sommige pagina’s zullen in het hoofdmenu staan als categorie- of subcategorie pagina, andere staan ‘verstopt’ in de footer als landingspagina.
- Al deze pagina’s moeten vervolgens voorzien worden van een SEO tekst waar alle zoektermen die we gekozen hebben voor de desbetreffende pagina in voorkomen. Ook worden de meta titels en descriptions geschreven aan de hand van deze teksten.
Bovenstaand is eigenlijk allemaal nog adviserend. Je kunt er dus voor kiezen om zelf pagina’s aan te maken en de teksten en metadata te plaatsen. Laat je dit liever aan FANN. ONLINE over? Dat kan natuurlijk ook!
Top posities met belangrijke zoektermen in Google
Zodra bovenstaande werkzaamheden zijn uitgevoerd, zul je zien dat je al veel betere posities hebt op deze zoektermen. Welke positie dit is, zal per zoekterm heel verschillend zijn, omdat dit niet alleen afhankelijk is van de content op je eigen website, maar ook van de autoriteit die je hebt ten opzichte van concurrenten. Bij elke zoekterm in Google zul je weer andere concurrenten tegenkomen en zal ook jouw linkprofiel er anders uitzien. Je zult vaak makkelijker een goede positie krijgen voor een zoekterm waar weinig zoekvolume op zit. Concurrenten die je al voor gingen met hun SEO strategie zullen hier hoogstwaarschijnlijk minder aandacht voor hebben gehad. Dit wil niet zeggen dat deze automatisch niet interessant zijn! Het kan goed zijn dat specifiekere zoektermen sneller converteren, omdat een zoeker al beter weet waar hij/zij naar op zoek is. Vandaar dat we ook telkens spreken over de relevantie van zoektermen. Dit wil zeggen: interessant zoekvolume, maar ook precies passend bij jouw bedrijf.
Aan de slag met linkbuilding
Om echt een top positie te behalen voor deze zoektermen in Google, zul je nog wat stapjes extra moeten zetten dan alleen de aanpassingen aan je eigen website. We zullen tijdens dit proces meten en evalueren wat de posities doen en wat die van concurrenten doen. Vervolgens kunnen we bepalen wat er nog nodig is om Google te laten zijn dat jij autoritair bent voor een zoekterm. Dat doen we door middel van linkbuilding. Een strategie waarbij je interessante websites laat linken naar jouw website. Dat klinkt misschien simpel, maar is het zeker niet! Je hebt namelijk niet alleen met aantallen te maken, maar ook met de waardes en kwaliteit van de domeinen waar je deze op plaatst. Ook moeten de woorden die gebruikt worden om te linken (anchorteksten) natuurlijk overkomen en kun je niet maar op 1 pagina focussen, maar dient de hele website aandacht te krijgen. Best een pittig proces dus! Alleen het zoeken van passende domeinen bij elke zoekterm neemt al best wat tijd in beslag. Gelukkig heeft FANN. ONLINE de kennis én domeinen in huis om dit volledig voor je uit handen te nemen! Er is dus écht geen reden meer om niet op relevante zoektermen in Google in de top naar voren te komen! 