Een duurzame linkbuilding strategie | FANN. ONLINE
Close

Linkbuilding strategie

Creëer autoriteit voor je website

Een natuurlijk linkprofiel creëren

Een doordachte linkbuilding strategie is ontzettend belangrijk. Dit betekent dat we niet zomaar een berg backlinks met eenzelfde anchor naar een pagina gaan sturen, maar een natuurlijk linkprofiel creëren. Er moet rekening gehouden worden met aantallen, kwaliteit en de juiste verhoudingen. Klinkt je dat wat lastig in de oren? Leave it to the expert! 😉

Maak een afspraak

Snel naar de top van Google?

Maak een afspraak
SEO

Wat is een backlink?

Ik leg je in deze blog op een simpele manier uit wat backlinks zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je deze gebruikt om je organische posities in Google te verbeteren.

SEO

Waarom een SEO analyse?

Meestal krijg je dan een rapportage van allerlei zaken die je kunt verbeteren aan je website, maar dan weet je nog niet hoe je dit uit gaat voeren. Kies daarom voor een partner die een SEO analyse maakt en de vervolgstappen oppakt.

SEA

Je SEA en SEO strategie combineren

Adverteren in de zoekmachine is natuurlijk een andere tak van sport van zoekmachine optimalisatie. Toch komt SEA goed van pas wanneer je organische posities wil verbeteren. Waarom? Dat ga ik je vertellen!

IMG_1532

Een linkbuilding strategie met kwalitatieve backlinks

Veel bedrijven kiezen ervoor om linkbuilding uit te besteden. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan strooien met aantallen. Niet elke backlink telt als 1 stem, want kwaliteit bepaalt uiteindelijk de waarde. Elke backlink is dus uniek. Toch wil het ook niet zeggen dat het positief is om alleen maar domeinen met bijvoorbeeld een hoge Domain Authority in te zetten, omdat dit bij een echt organisch profiel ook niet het geval zou zijn. Zoals zoveel in het leven, draait het bij een linkbuilding strategie ook echt om balans.

 

Bij FANN. ONLINE zorgen we voor kwalitatieve backlinks waarmee we aan een duurzame organische positie werken. Het liefst helemaal bovenaan in Google natuurlijk!

Natuurlijke verhoudingen voor stabiele posities

‘Stabiele posities? Ik wil toch stijgen!’ hoor ik je denken. Klopt! Met stabiele posities bedoelen we stabiele groei. We willen zo min mogelijk pieken en dalen veroorzaken. Komen die regelmatig voor in jouw linkprofiel, lees dan snel verder!

Pieken en dalen oplossen

Een linkbuilding strategie valt of staat met de juiste verhoudingen, zowel in de anchorteksten als die tussen de homepage en achterliggende pagina’s. Ik heb inmiddels een kleine honderd domeinen mogen voorzien van een linkbuilding strategie en weet inmiddels uit ervaring welke verhoudingen natuurlijk zijn en dus het duurzaamst zijn voor een stabiele positie.

Zo komt het geregeld voor dat er ‘te veel’ linkbuilding ingezet is doordat er niet vanuit een sterke SEO strategie gewerkt is. Dan gaan we anchors van bestaande links aanpassen naast dat we enkele sterke links inzetten op de doel URL voor kwaliteit. Et voilà, de oplossing is er al!

IMG_1790

Even sparren of direct samenwerken?

Heb je een uitdaging voor FANN. ONLINE? Neem contact op en we spreken elkaar snel!