Stabiel bovenaan in Google komen | FANN. ONLINE
Close

Bovenaan in Google

Scoren in de zoekmachine

Aan de slag met je SEO strategie

Je website bovenaan in Google krijgen zonder dat je daar zelf veel voor hoeft te doen? Schakel dan FANN. ONLINE in! Ik voer alle werkzaamheden van A tot Z uit, zodat jij bovenaan in Google gaat staan. Een zoekwoorden onderzoek is het startpunt. Hiermee brengen we in kaart waar jouw potentiële klant op zoekt én hoe vaak. Vervolgens gaan we de belangrijkste zoektermen SEO proof verwerken op je website. Ondertussen wordt er gemeten wat al deze aanpassingen bewerkstelligen voor je posities. Hebben we nog een extra boost nodig, dan schakelen we door naar linkbuilding. Hiermee zorgen we dat jouw website autoritair wordt en zo ga jij bovenaan in Google staan!

Maak een afspraak

Snel naar de top van Google?

Maak een afspraak
SEO

Wat is een backlink?

Ik leg je in deze blog op een simpele manier uit wat backlinks zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je deze gebruikt om je organische posities in Google te verbeteren.

SEO

Waarom een SEO analyse?

Meestal krijg je dan een rapportage van allerlei zaken die je kunt verbeteren aan je website, maar dan weet je nog niet hoe je dit uit gaat voeren. Kies daarom voor een partner die een SEO analyse maakt en de vervolgstappen oppakt.

SEA

Je SEA en SEO strategie combineren

Adverteren in de zoekmachine is natuurlijk een andere tak van sport van zoekmachine optimalisatie. Toch komt SEA goed van pas wanneer je organische posities wil verbeteren. Waarom? Dat ga ik je vertellen!

IMG_1595

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

Misschien wel de belangrijkste vraag voor elke online marketeer op dit moment. Het algoritme van Google is geheim, dus we weten nooit 100% zeker welke parameters meespelen en in welke mate deze van invloed zijn. Wat we wél weten is dat een sterk linkprofiel van grote invloed is en dit kunnen we beïnvloeden met linkbuilding, ook wel Off Page SEO genoemd. Voordat we bij deze fase aankomen, zul je met On Page SEO aan de slag moeten gaan. Dit legt de basis om structureel bovenaan in Google te kunnen staan. Dit betekent dat we eerst je eigen website gaan optimaliseren, d.m.v. diverse werkzaamheden. In eerste instantie breng ik in kaart op welke zoekwoorden veel gezocht wordt en vervolgens gaan we deze zowel technisch als qua content correct verwerken op de website.

Zo komt je website bovenaan in Google

Bovenstaand voer je idealiter uit voordat je met linkbuilding begint. Het kan namelijk zijn dat voor sommige zoekwoorden waar wat minder concurrentie op zit, je website bovenaan in Google staat zonder dat daar Off Page SEO voor nodig is. Voor de zoekwoorden die nog wel een boost kunnen gebruiken, weten we op dat moment in ieder geval dat we On Page niets kunnen verbeteren. Linkbuilding is dan de volgende stap om bovenaan in Google te staan. Je positie is sterk afhankelijk van de autoriteit van je concurrenten op een zoekwoord. Om je website stabiel bovenaan in Google te krijgen is een maatwerk strategie daarom van belang. Op elk zoekwoord zul je namelijk weer andere concurrenten tegenkomen.

Hoge en stabiele posities met linkbuilding

Zoals de naam al een beetje doet raden, gaan we links bouwen naar je website, ook wel backlinks genoemd. Hiermee kunnen we de kracht van je linkprofiel verbeteren, want we weten dat deze van grote invloed is op je posities. Om je website bovenaan in Google te krijgen, is het belangrijk dat we hier op natuurlijke wijze aan werken. Inmiddels is het algoritme van Google erg slim, dus die heeft het snel door als dit er gestuurd uitziet. Eigenlijk hoort je website namelijk alleen organisch backlinks te ontvangen, vandaar ook dat het je organische positie beïnvloedt. Eigenlijk kun je er vanuit gaan dat elke website die bovenaan in Google staat enige vorm van linkbuilding uitvoert. Door niet alleen op aantallen te letten, maar ook op kwaliteit en verhoudingen, zorg je ervoor dat dit natuurlijk oogt en niet opvalt. Voordat we met dit principe van start gaan, zal ik een linkprofiel analyse uitvoeren. Hiermee brengen we in kaart waar de pijnpunten zitten en zo gaan we doeltreffend van start!

 

Resultaten meten en bijstellen

Wanneer je van start gaat met het optimaliseren van je website, wil je natuurlijk in beeld krijgen wat al die energie, tijd én geld die we erin steken opbrengen. Daarom meten we van begin af aan de posities van alle relevante trefwoorden. Op die manier weten we gedurende het proces precies wat we nog bij moeten stellen om bovenaan in Google te staan. Voor sommige trefwoorden is dat na het On Page proces niets, voor anderen zullen we met linkbuilding starten. Hoe hoger in Google we moeten concurreren, hoe belangrijk die maatwerk strategie wordt. In theorie is alles mogelijk, maar in de praktijk werken we natuurlijk met vastgestelde budgetten. In de strategie nemen we een realistisch beeld mee en zo bepalen we welke zoekwoorden echt gaan scoren i.c.m. met het budget.

Even sparren of direct samenwerken?

Heb je een uitdaging voor FANN. ONLINE? Neem contact op en we spreken elkaar snel!